BARBORA

Múza a inspirátorka. Zakladatelka projektu Měsíc v nás®, lektorka ženských rituálů a průvodkyně osobním rozvojem. Organizuje semináře a výcviky zahraničních lektorů, koncerty world music a další kreativní projekty. Provádí ženské pouťě na Krétu. Milovnice dobrého jídla, chutí, vůní a dobrodružných cest. K raw food ji přivedla několika týdenní pracovní cesta na Bali, návštěva čokoládové továrny uprostřed palem a následné zkoumání všech úžasných dobrot na vlastní kůži. V jídle se nedrží žádných dogmat, ale zkoumá to, co dělá dobře tělu. Ráda vyrábí úplňkovou čokoládu, vede rituály, píše, sní kolem ohně, cestuje po světě, ráno (ne)pravidelně cvičí jógu a užívá si bytí v přírodě.

VERONIKA

Tvůrkyně a autorka receptur. Dlouho to vypadalo, že jako inženýr potravinářský chemik bude rozvíjet svoji kariéru v nadnárodní korporaci. Prošla si řadou zkušeností, hodně cestovala, ale větší smysl odhalila až za zdmi tohoto odosobněného systému. S přítelem Jakubem na čas vstoupili do světa “raw food” a založili Strom života. Sladkosti a dorty vyrábí již třetím rokem a tyčinky, zdravé svačinky, se pro ni staly pokračováním této myšlenky. A navíc se těší z toho, že toto mlsání způsobuje slast chuťových pohárků a bez výčitek. Veronika čerpá z původních znalostí a zkušeností technologa, vyvojáře, kvalitáře a zároveň se propojuje s hodnotami smyslu, tvorby a spolupráce.

JAN

Pan král. Majitel Biopekárny Zemanka a spolumajitel farmy Zahrádka. Podniká od osmnácti let. Podílel se na založení restaurace U Buldoka, roky působil ve financích, i jako daňový poradce a nejvíce známý je z doby, kdy spoluzaložil firmu Albio. Provozovali tři obchody s biopotravinami, biorestauraci, biopekárnu a přednáškový sál. Od roku 2006 provozuje Biopekárnu Zemanku, jejíž sladké sušenky a slané krekry všichni milujeme! Je nadšeným podporovatelem zajímavých projektů, vášnivým sportovcem, intuitivním podnikatelem a milovníkem asijské kuchyně. Získal ocenění například Začínající podnikatel E&Y roku 2009, Živnostník roku 2010 a Vodafone Rebel 2010.


Něco o projektu

Nápad vytvářet kvalitní, chuťově skvělé raw tyčinky k nám přišel jako inspirace od našich známých z Floridy. Všichni tři jsme byli tenkrát na průzkumu raw kuchyně a zkoušeli jsme různé svačinky, sladkosti a raw pochutiny doma vytvářet. Nejvíc jsme se těšili na pokusy od Verunky. Její brownies byly famózní a my byli téměř sousedé! Pak jsme jednoho večera dali hlavy dohromady, Honza přišel s konkrétním návrhem, Bára s barevnou vizí a Veronika s prvními recepturami. Zjistili jsme, že máme chuť společně tvořit a dělat smysluplné věci. V létě 2014 světlo světa spatřila naše první raw tyčinka. Zbylé měsíce jsme ochutnávali, přidávali i ubírali různé ingredience a superpotraviny, vyvíjeli nové možnosti a luxusní chutě, abychom Vám mohli představit skutečně výjiméčné tyčinky, za kterými si stojíme!  Co je zdravé, to je dobré! Pevně věříme, že naše tyčinky budou vítanou alternativou jídla během dne a na cestách, vhodným doplňkem při sportu  či sladkým potěšením k čaji! 

 

NAŠE FILOZOFIE

· Svobodná firma
· Prospěšné a smysluplné podnikání
· Udržitelná firma s ohledem na životní prostředí
· Svou volbou podporujeme zdravý životní styl a ekologické hospodářství
· Tvoříme s lehkostí a hravostí
· Neplýtváme zdroji
· Suroviny zpracováváme šetrně tak,
aby si zachovaly všechny výživové benefity
· Děláme jen to, co nás baví
· Spolupracujeme
· Objevujeme nové

Nejnovější články

001_weiss-tichy-jpg

„Vyber si, vydraž si, zahraj si“ cílí na milionovou hranici

„Vyber si, vydraž si, zahraj si“ popáté, cílí na milionovou hranici Je to už listopadová tradice. Amatérští…

Celý článek
superpotraviny-rostlinne-suroviny1

Konference FOOD21

Zveme vás na 2. ročník největší konference o výživě v ČR  FOOD21  se uskuteční již 27. 11. 2016…

Celý článek
image1

Vivobar day s RunCzech a Výživou ke změně

Proč někteří lidé musí hned po probuzení ráno jíst a jiní snídají až obědem? Je vhodné vynechat…

Celý článek

Chci žít VIVO!